Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina

Colegiul Medicilor Olt a început, luni, ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina în cazul bărbatului care a murit după ce a fost plimbat câteva ore între secţiile unităţii medicale, fără a primi asistenţă, în timp ce noua conducere a spitalului i-a convocat la o şedinţă pe toţii doctorii unităţii.

406 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina

Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Costache Marinache, preşedintele Colegiului Medicilor Olt, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că instituţia a început ancheta în cazul bărbatului care a murit după ce a fost plimbat câteva ore între secţiile unităţii medicale, fără a primi asistenţă, urmând să fie audiaţi toţi medicii care au legătură cu acest caz. De asemenea, sunt verificate toate documentele medicale legate de acest caz.

Pe de altă parte, preşedintele Colegiului Medicilor Olt a mai spus că, în urma destituirilor făcute de ministrul Sănătăţii, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina au mai rămas doar doi medici. Unul dintre aceştia, dr. Cornel Moisa, a suferit, la sfârşitul acestei săptămâni, un "accident ischemic tranzitor, o criză de hipertensiune, cu angină pectorală", în prezent fiind internat la secţia de terapie intensivă a spitalului, potrivit sursei citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina se desfăşura o şedinţă convocată de noua conducere a unităţii, împreună cu juristul spitalului, la această întrunire fiind invitaţi, pe rând, medici din cadrul acestei unităţi spitaliceşti.

"La această întâlnire participă noua conducere a spitalului, juristul unităţii medicale şi sunt invitaţi pe rând medici ai spitalului. Nu se cunosc însă motivele pentru care sunt chemate cadrele medicale aici", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Slatina, Cristina Bontescu.

Mai multe cadre medicale din SJU Slatina au fost destituite sau sancţionate de o comisie condusă de ministru Sănătăţii, Ion Bazac, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un pacient de 62 de ani a murit după ce a fost plimbat între secţiile unităţii medicale timp de patru ore, fără a primi îngrijiri medicale.

La rândul său, Colegiul Medicilor Olt a declanşat o anchetă în acest caz.

De asemenea, Colegiul Medicilor din România (CMR) a început propria anchetă în cazul bărbatului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar şi una în legătură cu deciziile Ministerului Sănătăţii, potrivit preşedintelui CMR, Vasile Astărăstoae.

"O astfel de anchetă nu se poate face în două ore. Chiar dacă legiştii au un prim rezultat privind cauza morţii, iar aceştia au spus că bărbatul a făcut infarct, trebuie să aşteptăm raportul final'', a adăugat preşedintele CMR.

Duminică, conducerea Colegiului Medicilor România (CMR) a anunţat că analizează ce legi au fost încălcate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în ancheta de la Slatina şi că va sesiza organele în drept şi organismele internaţionale cu privire la încălcarea drepturilor omului de către MS în investigaţia din unitatea sanitară.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, declara, sâmbătă, că aşteaptă de la Colegiului Medicilor o reacţie la fel de fermă ca cea a Ministerului Sănătăţii (MS) în cazul bărbatului mort la Slatina după ce a fost plimbat de la o unitate sanitară la alta şi că intenţionează să stabilească noi reguli şi norme pentru a nu se mai ajunge la astfel de situaţii. Bazac adăuga că CMR ar trebui să fie apărătorul profesiei de medic, şi nu al medicilor care nu înţeleg să îşi practice profesia responsabil.

Citeşte şi:

CFM: Ministrul Sănătăţii nu are dreptul să desfacă contracte de muncă

Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta de la spitalul Slatina

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina (Video)

Colegiul Medicilor a început propria anchetă în cazul bărbatului mort la Slatina

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici