Coloane de maşini de peste şapte kilometri pe DN1, pe sensul Bucureşti-Ploieşti

Circulaţia pe DN1 se desfăşura cu dificultate, vineri seară, pe sensul de mers Bucureşti-Ploieşti, coloanele de maşini întinzându-se pe distanţe mai lungi de şapte kilometri pe ambele benzi ale acestui sens de mers.

18 afișări
Imaginea articolului Coloane de maşini de peste şapte kilometri pe DN1, pe sensul Bucureşti-Ploieşti

Coloane de maşini de peste şapte kilometri pe DN1, pe sensul Bucureşti-Ploieşti (Imagine: Mediafax Foto)

Şoferii care se îndreaptă dinspre Bucureşti spre Ploieşti sunt nevoiţi să circule cu o viteză de cel mult 20 km/oră începând din localitatea Româneşti şi până la intrarea în municipiul Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Prahova, traficul aglomerat se datorează faptului că pe centura de vest a municipiului Ploieşti, drum tranzitat în mod normal de şoferii care merg către Valea Prahovei, au loc lucrări de reabilitare. În trei zone ale centurii de vest, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă pentru ambele sensuri, iar sutele de bucureşteni care se îndreaptă spre Ploieşti şi spre Valea Prahovei încearcă să evite aglomeraţia de pe centura de vest, alegând să tranziteze oraşul Ploieşti.

Lucrările pe centura de vest a municipiului Ploieşti au început în toamna anului trecut. În luna decembrie a anului trecut, acestea au fost întrerupte, fiind reluate în urmă cu câteva săptămâni.

Reabilitarea centurii de vest a Ploieştiului care face parte din DN1 constă în refacerea carosabilului existent şi lărgirea drumului de la două la patru benzi de circulaţie, termenul de finalizare al lucrărilor fiind, potrivit reprezentanţilor companiei de autostrăzi şi drumuri naţionale, de 23 de luni.

La un moment dat, constructorul care realizează lucrările de reabilitare a solicitat oficialităţilor, respectiv CNADNR şi Ministerului Transporturilor, închiderea completă a acestui tronson de drum pentru a putea să efectueze lucrările prevăzute în proiect, însă până acum această solicitare nu a fost aprobată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici