Comandatul Spitalului Militar: Patriarhul Daniel ar putea oficia Slujba de Înviere

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, ar putea oficia Slujba de Înviere, întrucât evoluţia stării sale de sănătate după operaţia suferită la glezna stângă arată că acesta s-ar putea reface suficient pentru a sluji, a declarat comandantul Spitalului Militar, generalul Ioan Sârbu.

18 afișări
Imaginea articolului Comandatul Spitalului Militar: Patriarhul Daniel ar putea oficia Slujba de Înviere

Comandatul Spitalului Militar: Patriarhul Daniel ar putea oficia Slujba de Înviere (Imagine: Mediafax Foto)

"Pot să vă spun că PF Daniel - aproape cu certitudine de 90 - 95%, poate chiar mai mult - va oficia Slujba Învierii. Cu alte cuvinte, ne vom putea bucura de prezenţa domniei sale şi de slujba oficiată de domnia sa", a declarat Ioan Sârbu într-o conferinţă de presă organizată, joi, la Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central.

Generalul a mai spus că patriarhul şi-a ales un medic de familie din cadrul acestei unităţii sanitare şi a făcut analizele periodice.

"Pot să vă spun, cu toată sinceritatea, că PF Daniel are o stare de sănătate foarte bună", a precizat generalul Sârbu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că patriarhul va oficia "cu siguranţă" Slujba Învierii, pe podiumul improvizat de la Catedrala Patriarhală.

"Va sluji, pentru că se vor găsi soluţii. Până atunci va putea sta în picioare, pentru momentele specifice ceremonialului religios, dar se va putea şi odihni în jilţul patriarhal", a explicat Stoica.

Preafericiul Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei patriarhale. Patriarhul a fost operat în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă Militar Central din Capitală şi a rămas internat în Clinica de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare.

În urma operaţiei pentru fractura la glezna stângă, Patriarhul Daniel se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic şi urmează un tratament de recuperare. O comisie ministerială monitorizează evoluţia stării de sănătate a Patriarhului Daniel atât pe durata spitalizării, cât şi după externarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici