Compania care oferă muncitorilor 2.000 de lire sterline pentru a atenua criza legată de costul vieţii

Rolls-Royce va oferi 2.000 de lire sterline ca plată unică pentru 14.000 dintre angajaţii săi din Marea Britanie, în cel mai recent semn al reacţiei angajatorilor la criza costului vieţii, conform Financial Times.

2407 afișări
Imaginea articolului Compania care oferă muncitorilor 2.000 de lire sterline pentru a atenua criza legată de costul vieţii

Comapnia care oferă muncitorilor 2.000 de lire sterline pentru a atenua criza legată de costul vieţii

Grupul britanic a anunţat personalul că va acorda această sumă în numerar la 11.000 de muncitori de la atelier, precum şi la 3.000 de manageri juniori. De asemenea, muncitorilor de la atelier li se oferă o creştere salarială de 4% pentru anul 2022, cu începere din martie.

Rolls-Royce este unul dintre cei mai mari producători din Marea Britanie, având puţin sub 20.000 de angajaţi în fabricile sale din întreaga ţară, inclusiv în locaţiile din Derby şi Bristol.

Conform propunerilor, raportate pentru prima dată de Sky News, managerii juniori vor primi bonusul în luna august. Membrii de sindicat îl vor primi după ce oferta va fi acceptată de sindicatul Unite.

Compania se numără printer cei câţiva angajatori care au decis să acorde angajaţilor un salariu suplimentar pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii costurilor cu alimentele şi energia în ultimele săptămâni. Luna aceasta, Lloyds Bank a anunţat că 64.000 de angajaţi vor primi un bonus de 1.000 de lire sterline.

Într-o notă adresată personalului, în care a prezentat oferta, Warren East, directorul general al Rolls-Royce, a declarat “Trăim vremuri excepţionale, cu o incertitudine economică determinată în mare măsură de impactul continuu al pandemiei globale şi mai recent de războiul din Ucraina. Toate acestea au un impact asupra fiecăruia dintre noi acasă, la locul de muncă şi în buzunarele noastre”.

East continuă spunând că o “simplă creştere salarială, pur şi simplu nu este accesibilă şi de fapt, ar fi iresponsabilă”, adăugând că ar afecta “viitoarea competitivitate a companiei în Marea Britanie, prin adăugarea unor costuri prea mari în factura salarială pe termen lung, în vremuri de incertitudine atât de mare”.

Compania, care este plătită de clienţi în funcţie de orele de zbor efectuate de avioanele echipate cu motoarele sale, a suferit o lovitură financiară mare din cauza blocării zborurilor la sol în timpul pandemiei de coronavirus. A redus mii de locuri de muncă şi a fost nevoită să îşi consolideze bilanţul cu 7,3 miliarde de lire sterline prin noi acţiuni şi datorii în 2020.

Propunerile salariale vor costa compania aproximativ 45 de milioane de lire sterline. Rolls-Royce le-a spus investitorilor în februarie că se aşteaptă să aibă un an "modest" pozitiv din punct de vedere al numerarului , analiştii prognozând că va genera 134 de milioane de lire sterline în fluxul de numerar liber.

Rolls-Royce a precizat că suma de 2.000 de lire sterline este menită să-i ajute pe angajaţii săi “să treacă prin actualul climat economic exceptional”.

Compania a adăugat că majorarea de 4% oferită angajaţilor de la atelier reprezintă “cea mai mare creştere salarială anuală de cel puţin un deceniu” şi că, împreună cu suma în numerar, “aceste măsuri reprezintă o creştere salarială de aproximativ 9% pentru aceştia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici