Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă, luni, că a decis introducerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT a combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor: „Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare”.

166 afișări
Imaginea articolului Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT

Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi societale”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului subliniază importanţa comportamentelor preventive şi responsabile.

„Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun. Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici