Comisar şef de la Poliţia Staţiunii Covasna, judecat pentru luare de mită

Comisarul şef Nicolae Stănescu, ofiţer de Poliţie judiciară la Poliţia Staţiunii Covasna, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce ar fi primit 600 de lei de la o persoană cercetată pentru infracţiuni la legislaţia rutieră, căreia îi promisese că nu va fi sancţionată, informează DNA.

239 afișări
Imaginea articolului Comisar şef de la Poliţia Staţiunii Covasna, judecat pentru luare de mită

Comisar şef de la Poliţia Staţiunii Covasna, judecat pentru luare de mită (Imagine: Shutterstock)

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, într-un comunicat remis vineri MEDIAFAX, că procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Stănescu în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită (două acte materiale).

"Inculpatul Stănescu Nicolae, în calitate de comisar şef de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Covasna - Poliţia Staţiunii Covasna, a pretins şi primit sume de bani de la un denunţător (100 lei la sfârşitul lunii februarie 2014 şi 500 lei la datele de 17 aprilie 2014 - pretindere şi 18 aprilie 2014 - primire), persoană pe care o cerceta într-un dosar penal pentru comiterea de infracţiuni la legislaţia rutieră, promiţându-i că îl va ajuta cu dosarul respectiv, în sensul că va amâna efectuarea cercetărilor şi finalmente va conduce cercetările astfel încât să nu fie sancţionat, iar dacă se va ajunge totuşi la o sancţiune aceasta să fie 'cu suspendare' ", arată sursa citată.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici