Comisia de Învăţământ aprobă cupoanele de creşă propuse de Teo Trandafir

Deputaţii din Comisia de Învăţământ au adoptat, marţi, amendamentul deputatului PDL Cătălin Croitoru care a preluat propunerea privind introducerea cupoanelor de creşă, făcută de Teo Trandafir în campania electorală pentru Colegiul 19.

53 afișări
Imaginea articolului Comisia de Învăţământ aprobă cupoanele de creşă propuse de Teo Trandafir

Comisia de Învăţământ aprobă cupoanele de creşă propuse de Teo Trandafir (Imagine: Mircea Moira/Mediafax Foto)

Amendamentul a fost votat de majoritatea deputaţilor, înregistrându-se doar o abţinere.

Amendamentul aprobat de deputaţi prevede: "Statul sprijină educaţia timpurie, ca parte componentă a educaţiei pe tot parcursul vieţii, prin acordarea unor cupoane de creşă. Acestea vor fi acordate în scop educaţional, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale".

Amendamentul a fost făcut la articolul 26 al Legii educaţiei, care stipulează că "educaţia antepreşcolară se organizează în creşe şi, după caz, în grădiniţe şi centre de zi".

Adoptarea acestui amendament implică aprobarea de principiu a utilizării cupoanelor de creşă.

Elementele de reglementare legală privitoare la obligaţiile angajatorilor, posibilităţile de solicitare a cuponului, valoarea minimă a acestuia urmează a fi dezbătute de deputaţi la capitolele următoare ale legii, referitoare la finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici