Comisia de malpraxis a DSP Galaţi face anchetă în cazul femeii moarte după o operaţie de liposucţie

Comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a întrunit vineri la prânz şi a declanşat o anchetă în urma sesizării făcute de către familia femeii care a murit, marţi, în urma unei operaţii de liposucţie efectuate la o clinică privată din Galaţi.

780 afișări
Imaginea articolului Comisia de malpraxis a DSP Galaţi face anchetă în cazul femeii moarte după o operaţie de liposucţie

Galaţi: Comisia de malpraxis a DSP Galaţi face anchetă în cazul femeii moarte după o operaţie de liposucţie (Imagine: Elvira Gheorghita/ Mediafax Foto)

"Comisia de malpraxis a dat curs sesizării depuse de familia femeii decedate, a fost stabilit medicul expert în chirurgie plastică şi reparatorie care se va ocupa de caz. Vom comunica familiei numărul contului în care trebuie să vireze banii pentru realizarea acestui raport de expertiză. Legea prevede că această sumă trebuie plătită de către cei care fac sesizarea şi este cuprinsă între 1.500 şi 3.000 lei. S-a decis în cadrul acestei comnisii să se aplice tariful minim", a declarat directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Potrivit aceleiaşi surse, în termen de 90 de zile comisia va prezenta concluziile anchetei.

În acest caz au declanşat anchete şi Colegiul Medicilor din Galaţi, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Irina Ciuraru, de 37 de ani, din Brăila, a suferit, în urmă cu trei săptămâni, o operaţie estetică de liposucţie la o clinică privată din Galaţi, iar la trei zile după operaţie starea de sănătate s-a înrăutăţit, femeia intrând în comă ca urmare a unei infecţii generalizate, diagnosticul pus de medicii gălăţeni fiind insufiucienţă multiplă de organ.

Marţi seară, la ora 18:30, medicii de la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului gălăţean au declarat decesul pacientei.

După efectuarea necropsiei, medicii legişti care au efectuat autopsia femeii decedate au ajuns la concluzia că moartea acesteia ar fi fost provocată de "şoc toxico-septic, perforaţie eneterică post lipo-absorbţie abdominală (n.r. - intestinul subţire a fost perforat), brohopneumonie şi peritonită generalizată".

Rudele pacientei decedate susţin că operaţia făcută la clinica de chirurgie estetică ar fi trebuit să fie una fără complicaţii, dar că medicul Călin Doboş, care a operat-o, s-ar fi grăbit pentru că avea mai mulţi pacienţi.

Clinica privată Hyperion din Galaţi este închisă de la declanşarea scandalului, poarta curţii fiind încuiată cu lacăt.

De asemenea, medicul Călin Doboş, despre care rudele femeii decedate afirmă că ar fi cel care a făcut operaţia de liposucţie, nu a putut fi contactat de la declanşarea acestui scandal, la numărul său de telefon răspunzând o femeie care a susţinut că apreciază interesul jurnaliştilor pentru a obţine un punct de vedere în cazul pacientei decedate şi că medicul îi va contacta atunci când va decide să facă lucrul acesta.

Boldea mai spunea că DSP nu poate confirma nici dacă medicul Doboş este cel care a făcut operaţia, acest lucru urmând să fie stabilit în urma anchetelor începute în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici