Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a stabilit creşterea punctajelor pentru pensiile de invaliditate

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să mărească, la propunerea PDL, punctajele lunare acordate persoanelor care beneficiază de pensii de invaliditate, pentru gradele I şi II.

55 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a stabilit creşterea punctajelor pentru pensiile de invaliditate

Comisia de muncă a Camerei a stabilit creşterea punctajelor pentru pensiile de invaliditate (Imagine: Catalin Olteanu/Mediafax Foto)

Astfel, deputaţii din Comisia de muncă au votat un amendament formulat de deputatul PDL Ioan Botiş, la articolul 98, alineat 1 al proiectului legii sistemului unitar de pensii publice. Propunerea a fost adoptată cu majoritate de voturi, fiind înregistrate două abţineri şi un vot "împotrivă".

Potrivit amendamentului, "pentru stagiul potenţial acordat persoanelor în drept să obţină o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de: 0,75 puncte pentru gradul I de invaliditate, 0,65 pentru gradul II de invaliditate şi 0,35 pentru gradul III", procentajul pentru invaliditatea de gradul III rămânând acelaşi ca în proiectul Guvernului.

În varianta Guvernului, acest alineat al articolului 98 prevedea 0,70 de puncte pentru gradul I de invaliditate, 0,55 pentru gradul II de invaliditate şi 0,35 pentru gradul III.

Deputaţii din Comisia de muncă au sistat lucrările la articolul 102, care stabileşte valoarea punctului de pensie, articol care va fi discutat după pauza de masă, în jurul orei 14,00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici