Comisia elimină prevederea ca Istoria să se studieze în limbile minorităţilor la gimnaziu şi liceu

Comisia de învăţământ a propus eliminarea din Legea educaţiei a prevederii potrivit căreia, în învăţământul gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor, Istoria şi Geografia se predau în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în română.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia elimină prevederea ca Istoria să se studieze în limbile minorităţilor la gimnaziu şi liceu

Comisia elimină prevederea ca Istoria să se studieze în limbile minorităţilor la gimnaziu şi liceu (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat au propus eliminarea din proiectul Legii educaţiei naţionale a prevederii în acest sens, susţin reprezentanţi ai comisiei.

Raportul la proiectul Legii educaţiei naţionale a fost finalizat în cursul serii de duminică şi a fost depus, luni, la Biroul Permanent al Senatului.

Documentul conţine circa o mie de pagini, dintre care circa 432 de pagini conţin amendamente admise, iar 624 de pagini conţin amendamente respinse.

Anunţul oficial privind depunerea raportului va fi făcut, luni, de vicepreşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu, în prezenţa celor şase membri ai comisiei din Opoziţie care au participat la dezbaterea proiectului şi adoptarea raportului, senatorii PSD Dănuţ Prunea, Ioan Mang, Doina Silistru şi senatorii PNL Nicolae Robu şi Cristian Ţopescu.

Fiecare dintre membrii comisiei prezenţi la conferinţa de presă a avut în faţă un cartonaş cu numele, pe fond tricolor şi cu menţiunea "Partidul Şcolii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici