Comisia Europeană critică modul în care autorităţile române combat pesta porcină

Comisia Europeană critică modul în care autorităţile sanitar-veterinare din România combat pesta porcină, arătând, într-un raport, că măsurile împotriva bolii au fost aplicate defectuos, susţine Partidul Social Democrat (PSD).

1 afișare
Imaginea articolului Comisia Europeană critică modul în care autorităţile române combat pesta porcină

Comisia Europeană critică modul în care autorităţile române combat pesta porcină

"Măsurile de combatere a Pestei Porcine Clasice sunt aplicate defectuos, cel puţin în judeţele controlate constatându-se neconformităţi în ceea ce priveşte notificarea focarelor de boală către autoritatea centrală, neîndemânare la stabilirea zonelor de protecţie şi supraveghere, ecarisarea teritoriului, identificarea şi mişcarea animalelor, întocmirea formularisticii de anunţare proprietarilor şi a autorităţilor", se arată în raportul Comisiei Europene, citat de PSD într-un comunicat.

"Confuzia creată în teritoriu este imensă, administraţia locală operând cu noţiuni legate de comandamentele antiepizootice, iar cea centrală cu alte concepte. România nu a putut să ofere, până în momentul de faţă, un studiu epidemiologic privind perspectivele evoluţiei pestei porcine clasice în România", se mai spune în raport.

PSD cere premierului Călin Popescu Tăriceanu să analizeze raportul autorităţilor de la Bruxelles şi să facă publice măsurile pe care intenţionează să le aplice în domeniul sanitar-veterinar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici