Comisia juridică din Senat a avizat o parte din propunerile pentru Consiliul Naţional de Integritate

Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, o parte din propunerile de candidaţi pentru calitatea de membru al Consiliului Naţional de Integritate (CNI), din partea PDL, PNL, Minorităţi, UDMR, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor şi din partea mai multor asociaţii.

99 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică din Senat a avizat o parte din propunerile pentru Consiliul Naţional de Integritate

Comisia juridică din Senat a avizat o parte din propunerile pentru Consiliul Naţional de Integritate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei, de preşedintele comisiei, Cătălin Boboc (PNL).

Astfel, vor fi supuşi votului plenului Senatului, probabil luni: Cynthia Curt, din partea grupului PDL din Senat, Bogdan Găureanu, propus de grupul senatorial al PNL, Tiberius Tănase, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Peter Zsuzsanna, propusă de UDMR, Ciprian Ciucu, din partea Asociaţiei pentru apărarea drepturilor omului în România – Helsinki, Landany Laszlo Zsolt şi Xenia Cosette Teodorescu, nominalizaţi de Asociaţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Viorel Miron, din partea Asociaţiei Oraşelor din România, Simona Maya Teodoroiu, nominalizată de Ministerul Justiţiei şi Cătălin Antoanid Dumitru, propus de Ministrul Finanţelor.

Pentru ceilalţi, săptămâna viitoare în Comisie vom analiza şi vom da un vot pentru aceştia şi vom trimite plenului. Cred că aceştia vor putea fi prezentaţi la Plen în şedinţa luni. (...) Pentru cei care au lipsit astăzi sau nu au avut documente complete i-am programat pentru săptămâna viitoare”, a spus Boboc.

Asociaţia magistraţilor nu a propus candidat pentru calitatea de membru şi membru supleant al CNI în timp ce Asociaţia Municipiilor din România a cerut amânarea audierilor pentru candidaţii acesteia ca urmare a organizării unor noi alegeri.

”Asociaţia Municipiilor din România ne-a trimis o solicitare de amânare spunând că vor vrea să trimită alte propuneri, din câte înţeleg eu. Am respectat dorinţa dumnealor şi le-am dat un termen până săptămâna viitoare să prezinte alte propuneri sau aceleaşi şi să trimită un punct de vedere”, a menţionat Cătălin Boboc.

Pe lista propunerilor de membri titulari ai CNI s-au mai aflat Vasile Silvian Ciupercă, din partea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi Emil Drăghici, propus de Asociaţia Comunelor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici