Comisia MS ce face anchetă la SJU Ploieşti a cerut documente, a vorbit cu medici, a vizitat spitalul

Membrii comisiei de anchetă de la Ministerul Sănătăţii au cerut conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti documente privind achiziţii, au stat de vorbă cu câţiva medici şi au vizitat spitalul, a spus managerul SJU, care nu a putut preciza dacă s-a discutat cu bolnavii şi cu rudele acestora.

216 afișări
Imaginea articolului Comisia MS ce face anchetă la SJU Ploieşti a cerut documente, a vorbit cu medici, a vizitat spitalul

Comisia MS ce face anchetă la SJU Ploieşti a cerut documente, a vorbit cu medici, a vizitat spitalul (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, membrii comisiei de anchetă de la Ministerul Sănătăţii au solicitat conducerii unităţii sanitare documente privind activitatea spitalului pe mai multe zone, de la achiziţii până la regulamente interne şi fişe de post, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne-au cerut documente legate de activitatea financiară, de achiziţiile de medicamente şi materiale sanitare, printre materiale sanitare - achiziţiile bisturie, material dezinfectant şi alt fel de achiziţii. Ne-au fost solicitate raportări vizavi de infecţiile nozocomiale, de dezinfectant şi de sălile operaţii. Ne-au fost solicitate autorizaţiile sanitare de funcţionare, regulamentul de organizare şi regulamentul intern, fişe de post, deci practic documente privind întreaga activitate a spitalului", a declarat, vineri, Adrian Strâmbeanu.

Întrebat cu câţi dintre medicii din spital au stat de vorbă membrii comisiei de anchetă, managerul SJU Ploieşti a spus că nu ştie cifra exactă a medicilor care au discutat cu comisia, spunând că este vorba despre "cel puţin cu cinci medici". Printre medicii care au stat de vorbă cu membrii comisiei de la MS se numără şi medicul chirurg Dan Oprea.

De asemenea, întrebat dacă membrii comisiei au mers şi în saloane să stea de vorbă cu pacienţi şi cu rude ale acestora, managerul SJU Ploieşti a spus: "Nu vă pot spune aşa ceva, pentru că nu am însoţit comisia. Au fost echipe din partea comisiei care unii au văzut blocul operator, alţii sălile de operaţie, în altă parte saloanele, sala de radiologie şi imagistică, laboratorul".

Managerul SJU Ploieşti a spus că nu ştie dacă membrii comisiei de control au făcut verificări doar în sediul principal al spitalului sau şi în celelalte clădiri în care funcţionează unitatea sanitară

"La momentul acesta nu ştiu să vă spun dacă au plecat în teritoriu sau în altă parte", a spus Strâmbeanu.

Acesta a precizat că membrii comisiei au petrecut zilnic aproximativ opt ore în incinta spitalului, pentru verificări.

Surse din spital au declarat pentru MEDIAFAX că în cele trei zile de verificări membrii comisiei au făcut controale exclusiv în clădirea principală a spitalului, care este şi cea mai mare şi care găzduieşte secţiile de chirurgie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti funcţionează în mai multe clădiri. Astfel, de acelaşi spital aparţine secţia "Boldescu", unde se află secţiile de urologie, ORL şi unde funcţionează temporar secţia de oftalmologie, dar şi locaţia "Bunavestire", unde se află secţiile de psihiatrie şi gastroenterologie ale spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, vineri, că verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost prelungite până luni sau chiar marţi, iar controlul va fi coordonat de secretarul de stat Raed Arafat, care va merge săptămâna viitoare la SJU şi va prezenta public concluziile.

Verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, făcute de către echipa formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Consiliului Judeţean, au început miercuri, iar vineri trebuia să fie ultima zi a controlului.

Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este "umilit, abandonat de toţi" şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotări sunt "de pe vremea lui Pazvante".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici