Comisia pentru Comunicaţii din Cameră elaborează un nou proiect al Legii securităţii cibernetice

Comisia pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor din Cameră a "demarat lucrările pentru o nouă Lege privind securitatea cibernetică a României, după ce varianta iniţială a legii fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională", se spune într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

188 afișări
Imaginea articolului Comisia pentru Comunicaţii din Cameră elaborează un nou proiect al Legii securităţii cibernetice

Comisia pentru Comunicaţii din Cameră elaborează un nou proiect al Legii securităţii cibernetice

"Conştienţi de importanţa fundamentală a acestei legi pentru siguranţa naţională, mai ales în contextul internaţional în care ameninţările din spaţiu virtual sunt din ce în ce mai complexe şi mai frecvente, membrii Comisiei elaborează în aceste zile un proiect care va fi transmis spre dezbatere şi consultare societăţii civile", se spune în comunicat.

Comisia precizează că se colaborează "intensiv" cu membrii Comisiei pentru apărare din Cameră, "cu grupurile de lucru constituite la nivel guvernamental precum şi cu ceilalţi factori implicaţi".

"Astfel, noua lege va respecta indicaţiile Curţii Constituţionale, şi va include amendamentele formulate de deputaţi şi senatori", se susţine în comunicatul semnat de preşedintele comisiei, deputatul PSD Vasile Gliga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici