Comisia SIPA va informa Parlamentul European despre refuzul lui Macovei de a se prezenta la audieri/ Dan Tapalagă a refuzat să se prezinte la Comisia SIPA. Şerban Nicolae: Nu înţeleg refuzul

Preşedintele Comisiei privind arhiva SIPA, Şerban Nicolae, a declarat, miercuri, că membrii comisiei vor trimite o informare către Parlamentul European, în care să explice că fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, refuză să se prezinte la audieri.

694 afișări
Imaginea articolului Comisia SIPA va informa Parlamentul European despre refuzul lui Macovei de a se prezenta la audieri/ Dan Tapalagă a refuzat să se prezinte la Comisia SIPA. Şerban Nicolae: Nu înţeleg refuzul

Andronic, la Comisia SIPA: Au fost copiate 3000 de pagini din arhivă

„Nu mă surprinde o semenea atitudine. Din păcate, însă, o persoană care a fost ministrul Justiţiei, dă explicaţii pe reţelele de socializare, în condiţiile în care are o funcţie publică. Este europarlamentar, plătit din fonduri publice, inclusiv din bani românilor, şi care înţelege să ia totul ca pe o activitate privată. Motiv pentru care vom transmite şi noi o informare către preşedintele Parlamentului European, către liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European, doar să ştie că un fost parlamentar român, fost ministru al Justiţiei, de al cărei nume este legată toată această chestiune cu desfiinţarea DGPA, refuză să se prezinte în faţa unei comisii a Parlamentului României”, a precizat senatorul PSD, Şerban Nicolae.

De asemenea, Nicolae a spus că e posibil să îi mai trimită o invitaţie lui Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei a precizat marţi că nu îşi dă "acordul de voinţă" pentru audierea sa în cadrul Comisiei SIPA, ea precizând că, într-un stat de drept, justiţia trebuie făcută de către judecători şi procurori, nu de politicieni.

Dan Tapalagă a refuzat să se prezinte la Comisia SIPA. Şerban Nicolae: Nu înţeleg refuzul

Jurnalistul Dan Tapalagă a transmis Comisiei parlamentare de anchetă a arhivei SIPA că refuză să se prezinte la audieri în şedinţa de miercuri, deoarece tot ce a avut de spus despre subiect a scris într-un articol publicat în luna mai a anului 2017.

Jurnalistul Dan Tapalgă, care a fost invitat să se prezinte în şedinţa de astăzi, a refuzat invitaţia. „Ne-a trimis un răspuns în care ne spune că tot ce a avut de spus a declarat într-un articol din mai 2017, 24 mai, înainte de constituirea acestei comisii”, a susţinut Şerban Nicolae.

Senatorul PSD a spus că nu înţelege refuzul lui Tapalagă.

„Un funcţionar al statului, care a încasat bani de la bugetul de stat, are obligaţia de a da toate informaţiile de interes public, în primul rând Parlamentului”, a subliniat preşedintele Comisiei SIPA.

Membrii comisiei au stabilit, miercuri, ca următorii invitaţi la audieri în comisie să fie istoricul Marius Oprea, judecătorul Cristian Danileţ şi procurorul DNA, Paul Dumitriu. „Acestea sunt persoane care au dat declaraţii în legătură cu arhiva SIPA”, a precizat preşedintele comisiei, senatorul PSD, Şerban Nicolae.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici