Comisiile parlamentare de administraţie au avizat bugetul MAI

Comisiile parlamentare de apărare au avizat, marţi, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), fiind acceptate trei amendamente referitoare la investiţii, costurile pentru Poliţia Română şi necesarul de combustibil şi motorină pentru nave.

37 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare de administraţie au avizat bugetul MAI

Ministul Aministraţiei şi Internelor, Vasile Blaga (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Teodor Meleşcanu, a declarat că MAI a propus o utilizare mai bună a fondurilor europene.

Meleşcanu a arătat că au fost acceptate trei amendamente, referitoare la investiţii, costurile pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi combustibil şi motorină pentru nave.

Potrivit lui Meleşcanu mai sunt aproximativ 20 de amendamente care, probabil, vor fi trecute în Anexa 2, la categoria celor neacceptate.

"Amendamentele acceptate propun transferul de bani de la un capitol la altul, nu implică cheltuieli suplimentare, faţă de celelalte 20 de amendamente care implică cheltuieli suplimentare de la fondul de rezervă, însă nu se ştie dacă vor putea fi alocaţi acei bani necesari", a declarat Meleşcanu.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a precizat că obiectul major este aderarea la Spaţiul Schengen în 27 martie 2011.

Potrivit lui Blaga, în 2010, MAI se va orienta spre fonduri europene şi spre dezvoltarea de proiecte. Ministrul a precizat că proiectul pentru dezvoltarea capacităţii administrative nu a început încă şi că trebuie să fie demarat.

"Mă voi opune din toate puterile înfiinţării de noi unităţi administrative pentru că mergem împotriva Europei, a lumii", a susţinut Blaga.

Acesta a precizat că, la capitolul dotări, Poliţia are acoperit doar 46% din necesarul de maşini, că Jandarmeria are şi mai puţin, însă că în ianuarie, IGPR va mai primi 900 de maşini, Poliţia de Frontieră "este acoperită în totalitatea prin capacitatea Schengen", iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă beneficiază de 250 de milioane de euro printr-un program european. Problemele legate de dotările Jandarmeriei urmează să fie rezolvate, a adăugat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici