Comitet de redresare a României, înfiinţat de revoluţionari, ca alternativă la Partidul Popular

Asociaţia Revoluţionarilor 21 Decembrie "Piaţa Universităţii" a înfiinţat Comitetul revoluţionar de redresare a României, ca alternativă la Partidul Poporului înfiinţat de Dan Diaconescu.

138 afișări
Imaginea articolului Comitet de redresare a României, înfiinţat de revoluţionari, ca alternativă la Partidul Popular

Comitet de redresare a României, înfiinţat de revoluţionari, ca alternativă la Partidul Popular (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Ion Flueraş, preşedintele asociaţiei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a format acest comitet la nivelul organizaţiei pentru a atrage membri în Partidul Revoluţionar Creştin Democrat şi pentru a-l "resuscita" pe acesta.

Flueraş a precizat că vrea ca Partidul Revoluţionar Creştin Democrat să funcţioneze ca o contrapondere la Partidul Popular, pe care l-a caracterizat drept "comunist".

Acesta a mai spus că unul din scopurile asociaţiei este punerea în aplicare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 29 ianuarie 2010, de acordare a certificatelor de revoluţionari unora dintre membrii organizaţiei. El a adăugat că decizia nu a fost executată de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), deşi a fost desemnat un executor judecătoresc.

Dosarul prin care Dan Diaconescu solicită Tribunalului Bucureşti înfiinţarea Partidului Poporului a fost înregistrat joi şi va fi dezbătut de instanţă în 17 ianuarie 2011.

După ce a fost eliberat din arest, în 25 iunie, Dan Diaconescu a spus că va intra în politică şi că va înfiinţa un partid. El şi-a motivat decizia prin faptul că arestarea sa ar fi fost decisă politic.

Dan Diaconescu este cercetat de procurorii anticorupţie petnru şantaj şi ameninţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici