Comitetul pentru fondurile UE pregăteşte relocarea a 124 milioane euro pentru zonele inundate

Membrii comitetului pentru monitorizarea absorbţiei fondurilor UE au discutat, marţi, despre relocarea a 124 milioane euro din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele inundate, operaţiune pentru care Ministerul Agriculturii a cerut deja acordul CE.

78 afișări
Imaginea articolului Comitetul pentru fondurile UE pregăteşte relocarea a 124 milioane euro pentru zonele inundate

Comitetul pentru fondurile UE pregăteşte relocarea a 124 milioane euro pentru zonele inundate (Imagine: Madalina Baltoi/Mediafax Foto)

La şedinţa comitetului, condusă de premierul Emil Boc, având ca temă stadiul absorbţiei fondurilor europene destinate agriculturii, au participat şi reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

"Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocării a 124 milioane de euro, astfel încât să fie majorate fondurile pentru măsura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, pentru care există un număr mare de solicitări", se arată într-un comunicat transmis de Guvern la finalul reuniunii.

În urmă cu două săptămâni, ministerul de resort a anunţat că s-a cerut Comisiei Europene, printr-o scrisoare adresată comisarului european, Dacian Cioloş, realocarea de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru reconstrucţia infrastructurii rurale afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

Astfel, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a cerut suplimentarea măsurii 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" cu suma de 124,7 milioane de euro, prin realocarea economiilor de la măsura 611 "Plăţi complementare directe".

Banii ar urma să fie folosiţi exclusiv pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rurală tehnico-edilitară în localităţile afectate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici