Compania aeriană Ryanair este suspectată de înşelătorie. S-a folosit de vaccinul anti-COVID-19 pentru a-şi creşte vânzările

  • Ryanair este acuzată că s-a folosit de vaccinul anti-Covid pentru a-şi creşte vânzările la bilete.
  • Autoritatea pentru Standarde de Publicitate din UK a interzis difuzarea reclamelor de vacanţă.
  • Ryanair declară că reclamele erau în concordanţă cu campania de vaccinare.
3483 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană Ryanair este suspectată de înşelătorie. S-a folosit de vaccinul anti-COVID-19 pentru a-şi creşte vânzările

Compania aeriană Ryanair este suspectată de înşelătorie. S-a folosit de vaccinul anti-COVID-19 pentru a-şi creşte vânzările

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a făcut o gafă. După ce a declarat că în luna decembrie, numărul de pasageri i-a scăzut cu 83%, compania a intrat în viziorul autorităţilor britanice din cauza reclamelor. Este acuzată de Autoritatea pentru Standarde de Publicitate că s-a folosit de vaccinul anti-Covid-19 pentru a-şi creşte vânzările la bilete.

Grupurile mari de oameni care se distrau fără să poarte mască, sticla de vaccin şi seringa din imagini cu mesajul „Vaccinurile Covid vin, aşa că rezervaţi-vă azi vacanţele de Paşte şi de vară”. au fost elementele care au atras atenţia autorităţilor britanice.

Publicul a făcut peste 2.300 de plângeri la Autoritatea de Supraveghere a Publicităţii. Unii reclamanţi au spus că spotul creează confuzie, sugerând că majoritatea populaţiei va fi vaccinată până în vară sau că poţi îşi poate face vaccinul oricând, fără să aştepte rândul. Alţii au spus că încurajează oamenii să creadă că, odată vaccinaţi, chiar şi cu prima doză, nu mai este nevoie să respecte restricţiile.

Compania aeriană spune că reclama a fost gândită pentru a încuraja oamenii să creadă în vaccin, să susţină obiectivul Guvernului în campania de vaccinare. Anunţurile, spune Ryanair, arătau oameni în vacanţă, dar „în vacanţă, în bula lor socială” şi că „nu existau cerinţe ca turiştii să fie arătaţi cu măşti pe faţă sau cu distanţare socială”. 

Compania aeriană nu a avut de ales, a acceptat interdicţia de a le mai difuza, dar spune că autorităţile au greşit, pentru că decizia este în contradicţie cu succesul programului de vaccinare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici