Concentraţiile de poluanţi sunt în limite normale. Norul vulcanic nu afectează calitatea aerului

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) informează, sâmbătă, că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi cauzate de norul de cenuşă vulcanică pe teritoriul României.

123 afișări
Imaginea articolului Concentraţiile de poluanţi sunt în limite normale. Norul vulcanic nu afectează calitatea aerului

Concentraţiile de poluanţi sunt în limite normale. Norul vulcanic nu afectează calitatea aerului. (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei: Astfel, în conformitate cu ultimele actualizări ale prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), sâmbătă, 24 aprilie 2010, norul de cenuşă vulcanică nu se va situa deasupra teritoriului României", precizează MMP.

Conform rezultatului modelului de dispersie şi a modelelor atmosferice de prognoză rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, MMP consideră că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi cauzate de norul de cenuşă vulcanică pe teritoriul Romaniei.

În ceea ce priveşte calitatea aerului în România, din analizele efectuate în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare se constată că s-a păstrat aceeaşi tendinţă, fără a exista depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorul PM10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) şi pentru indicatorul dioxid de sulf.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Miercuri, 21 aprilie, oamenii de ştiinţă au anunţat că norul de cenuşă emis de Eyjafjöll din 14 aprilie, a coborât la un nivel "nesemnificativ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici