Concert Ada Milea şi Andrieş la Zilele Cetăţii Alma Vii

Pe 12 şi 13 august, în judeţul Sibiu, „Zilele Cetăţii Alma Vii” vor fi sărbătorite prin două concerte, primul va fi interpretat de Ada Milea iar cel de-al 2-lea de Alexandru Andrieş, fiecare precedat de o cină pregătită de localnici.

403 afișări
Imaginea articolului Concert Ada Milea şi Andrieş la Zilele Cetăţii Alma Vii

Concert Ada Milea şi Andrieş la Zilele Cetăţii Alma Vii

Biserica săsească din Alma Vii, una dintre cele mai frumoase din Transilvania, datează din secolul XIV, iar din secolul XVI este apărată de fortificaţii. Acest ansamblu valoros de monumente istorice a trecut prin mai multe lucrări de restaurare şi vara aceasta şi-a redeschis porţile, primind deja vizitatori din multe ţări.

Concertele precedate de cină tradiţională vor avea loc între zidurile cetăţii, pe dealul care domină micul sat săsesc. Este locul ideal pentru a asculta muzică bună, a savura mâncare autentică transilvăneană şi a admira de sus atât casele vechi, bine păstrate, cât şi frumuseţea naturii. În plus, almenii îşi vor sărbători cetatea şi printr-un mic târg cu produse locale, dansuri ale copiilor din sat şi drumeţii pe colinele împădurite.

Organizatorul evenimentului este Fundaţia Mihai Eminescu Trust, alături de Asociaţia Alma Vii, iar obiectivele urmărite sunt dezvoltarea comunitară, protejarea patrimoniului cultural şi natural, dezvoltarea economiei locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici