Condiţii inumane de carantină. Protecţia Consumatorului a aplicat sancţiuni dure în urma controalelor efectuate | FOTO

Mai multe pensiuni şi o firmă de catering din judeţul Vâlcea, care ofereau cazare şi hrană pentru persoane aflate în carantină, au fost amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au găsit mizerie, produse expirate şi pereţi şi hote cu urme de grăsime.

885 afișări
Imaginea articolului Condiţii inumane de carantină. Protecţia Consumatorului a aplicat sancţiuni dure în urma controalelor efectuate | FOTO

Condiţii inumane de carantină. Protecţia Consumatorului a aplicat sancţiuni dure în urma controalelor efectuate

Potrivit unui comunicat la Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), inspectorii au verificat joi unităţile care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată, în judeţul Vâlcea.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Una dintre pensiuni a primit interdicţie de a folosi camerele în care au fost găsite nereguli până la remedierea acestora, iar o alta a fost închisă pentru şase luni.

La o firmă de catering, inspectorii au constatat nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită, schimbarea stării termice a produselor şi condiţii igienice necorespunzătoare, „respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici