Conducerea CNIPMMR nu mai susţine acordarea tichetelor de vacanţă

Reprezentanţii Consiliului Naţional pentru firmele mici şi mijlocii s-au răzgândit în privinţa oportunităţii introducerii tichetelor de vacanţă, susţinând că măsura ar falimenta 20% dintre IMM-uri, deşi în urmă cu trei săptămâni considerau binevenită această facilitate.

16 afișări
Imaginea articolului Conducerea CNIPMMR nu mai susţine acordarea tichetelor de vacanţă

Conducerea CNIPMMR nu mai susţine acordarea tichetelor de vacanţă

"Obligativitatea firmelor de a suporta şase salarii minime brute pe economie va duce la falimentarea a 20% dintre IMM-uri pentru că nu vor avea aceşti bani. Dacă aveau banii ăştia ar fi dat salarii mai mari angajaţilor. Suntem împotriva introducerii tichetelor de vacanţă pentru că măsura nu ţine cont de condiţiile de criză în care se află economia", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Nicolescu declara, la sfârşitul lunii februarie, că introducerea tichetelor de vacanţă este binevenită, deşi încalcă angajamentul Guvernului de a reduce cheltuielile bugetare, şi propunea totodată ca angajaţii care primesc aceste facilităţi să acopere 15-20% din costurile pachetului turistic.

Tichetele de vacanţă, introduse de Guvern începând cu acest an, printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată la jumătatea lunii februarie, pot fi acordate doar de către angajatorii care în anul fiscal anterior au obţinut profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici