CONFERINŢA MEDIAFAX - Buşoi: Cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, proiecte care sunt foarte necesare

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", că proiectele privind cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, care au trenat foarte mult timp, sunt proiecte necesare, care vor reduce foarte mult fraudarea din sistem.

206 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Buşoi: Cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, proiecte care sunt foarte necesare

CONFERINŢA MEDIAFAX - Buşoi: Cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului, proiecte care sunt foarte necesare (Imagine: Shutterstock)

Buşoi a spus că proiectul cardului de sănătate a trenat foarte mult timp şi este foarte necesar pentru sistemul de sănătate, pentru că odată ce va fi implementat va exista o imagine mai clară a ceea ce se întâmplă în sistem şi se vor pune în ordine anumite zone, iar fraudarea va fi mult redusă.

Cristian Buşoi a arătat că dosarul electronic al pacientului trebuie terminat până la sfârşitul acestui an, arătând că se ocupă cu prioritate de acest document, dar că există probleme cu mentenanţa sistemelor electronice, care este deja depăşită.

El a mai arătat că se va transmite baza de date a pacienţilor către ANAF şi că există în acest moment situaţii în care mulţi cetăţeni asiguraţi primesc notificări că au debite, au datorii.

Buşoi a spus că de multe ori sunt chestiuni adevărate, dar apar astfel de lucruri şi din cauza neconcordanţei datelor.

Conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", aflată la ediţia a V-a, este organizată în Bucureşti de agenţia de presă MEDIAFAX, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Evenimentul reuneşte aproximativ 250 de participanţi - reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici