CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Jörg K. Menzer (Noerr): Codul Fiscal şi noul Cod Civil, elemente pozitive în ceea ce priveşte transparenţa

Avocatul Jörg K. Menzer, Managing Partner Noerr, a afirmat, joi, la că elemente pozitive în ceea ce priveşte transparenţa sunt unificarea legislaţiei fiscale în Codul Fiscal, precum şi faptul că noul Cod Civil urmăreşte să răspundă nevoilor actuale ale societăţii româneşti moderne.

307 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Jörg K. Menzer (Noerr): Codul Fiscal şi noul Cod Civil, elemente pozitive în ceea ce priveşte transparenţa

Jörg K. Menzer (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Joi, la la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi de agenţia Mediafax, Prof. Dr. Jörg K. Menzer, Managing Partner Noerr, a susţinut că investitorii străini caută mai multă transparenţă, eficienţă şi consecvenţă în administraţia publică, precum şi îmbunătăţirea sistemului juridic local.

În opinia avocatului, transparenţa are rolul de a preveni acţiuni care pot pune în pericol integritatea publică, respectiv corupţia, şi de a încuraja mediul de afaceri prin implicarea activă a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor pentru emiterea de acte juridice, fie la nivel local sau la nivel central.

Lipsa de transparenţă duce la scăderea încrederii companiilor în ceea ce priveşte importanţa şi stabilitatea actelor normative, precum şi la schimbări frecvente din actele normative, implicit la instabilitate legislativă, din cauza lipsei de consultare publică între autorităţi şi reprezentanţii companiilor, mediului de afaceri, a mai spus sursa citată.

Prof. Dr. Jörg K. Menzer consideră că stabilirea unui dialog permanent şi eficient între autorităţi şi sectorul privat în ceea ce priveşte procedurile şi garanţiile referitoare la accesul liber la informaţiile de interes public, precum şi participarea la procesul de luare a deciziilor, constituie un «must» pentru transparenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici