CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Strategia Naţională de Sănătate a României ar putea fi prezentată Parlamentului în toamnă

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX, că dacă lucrurile merg "cum vrem noi", în toamnă va fi prezentată Parlamentului Strategia Naţională de Sănătate a României, care va avea termene pe cinci ani şi 20 de ani.

255 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Strategia Naţională de Sănătate a României ar putea fi prezentată Parlamentului în toamnă

CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Strategia Naţională de Sănătate a României ar putea fi prezentată Parlamentului în toamnă (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Oamenii mi-au cerut să facem foarte multe. (...) Dacă toate lucrurile vor merge aşa cum vrem noi, undeva în toamnă vom avea Strategia Naţională de Sănătate a României, cu termene clare de cinci şi 20 de ani, pe care o să o prezentăm Parlamentului şi să o supunem aprobării cu două treimi", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Ministrul a precizat că această strategie va reprezenta garanţia că dacă a fost începută o măsură, ea va fi dusă până la capăt.

Eugen Nicolăescu a mai spus că "lipsa predictibilităţii şi a sustenabilităţii, precum şi a consecvenţei" au dus la actuala situaţie a sistemului sanitar, precizând că în perioada 2009 - 2012 la conducerea Ministerului Sănătăţii au fost nu mai puţin de şapte miniştri.

Ministrul a subliniat că sistemul sanitar trebuie construit respectând pacientul şi banul public.

La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, au fost dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - Presedinte Metropolitan Life, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici