CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi, la conferinţa MEDIAFAX, că se doreşte reducerea timpului petrecut de pacient în spital şi încurajarea spitalizării de zi şi a îngrijirilor la domiciliu, acesta putând fi supravegheat şi acasă, cu bani mai puţin şi mai mult confort.

488 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu

CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Vrem să reducem timpul petrecut de pacient în spital încurajând îngrijirile la domiciliu (Imagine: Shutterstock)

"Vrem să micşorăm timpul pe care un pacient îl petrece în spital, încurajând spitalizarea de zi şi îngrijirile la domiciliu. Asta înseamnă că poate să plece mai repede din spital, dacă spitalul are grijă de pacient acasă, ca să-l supravegheze. Lucruri care se pot face acasă cu bani mai puţini şi confort mai mult. E o schimbare de atitudine. Sunt convins că nu se va întâmplă de mâine, dar într-un an de zile, cu control, supraveghere, se va putea întâmplă", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu la conferinţa MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014".

Ministru Eugen Nicolăescu a spus că în acest sens se doreşte creşterea fondurilor alocate de la buget pentru medicina primară.

"E un semnal pe care vrem să-l dăm medicilor de familie, vrem să dăm importanţa necesară medicinii de ambulator, unde creştem fondurile cu peste 50 la sută, şi centrele multifuncţionale, tot creştere cu 50 la sută", a precizat Nicolăescu.

Minsitrul Sănătăţii s-a referit şi la problema desfiinţării spitaleor, arătând că a fost presat de unii aleşi locali să le redeschidă, însă le-a spus că poate au dreptate, dar fără o analiză serioasă, nu poate lua o decizie corectă.

"Atunci, am declanşat poate cea mai amplă consultare pentru realizarea strategiei de sănătate în România. Sunt implicate consiliile judeţene, am rugămintea să ne trimită viziunea lor până la sfârşitul verii. Dorim să aibă caracter unitar şi uniform în final. Când vom avea această strategie la nivel local şi naţional, vom discuta", a precizat Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că autorităţile au o reforma mare de făcut în sistemul sanitar, iar anul 2013 este cel în care sunt construite modificările legislative necesare, pentru ca apoi, în bază acestei legislaţii, să fie construit bugetul multianual.

La conferinţa cu tema "Reforma în sănătate 2013-2014", organizată de agenţia de presă Mediafax în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, sunt dezbătute noutăţile în reforma sistemului sanitar împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu Theodor Alexandrescu - CEO Allico Asigurări, Efthymios Papataxiarchis - preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dragoş Damian - preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Petre - vicepreşedinte al Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) şi un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici