CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Ritli: Condiţia medicului de spital va fi îmbunătăţită când se va pune accent pe performanţă

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că susţine ideea de spitale - fundaţie pentru că vor putea răsplăti performanţa, iar condiţia medicului de spital va fi îmbunătăţită când se va pune accent pe calitate şi performanţă.

134 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Ritli: Condiţia medicului de spital va fi îmbunătăţită când se va pune accent pe performanţă

Ritli Ladislau (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ritli Ladislau a subliniat că statutul medicului de spital va fi îmbunătăţit când managementul unităţii medicale va pune accent pe calitate şi performnanţă.

"În spitale, managementul trebuie să ţină cont de aceste lucruri. În afară de spitalul public, unde există grila de salarizare, daca noi găsim alte formule, cum ar fi autonomizarea managementului în sistem public, se poate pune accent pe calitate. Un spital fundaţie, dacă are un management autonomizat, poate să răsplătească performanţa şi poate dispune recompense. Altfel, nu putem schimba atmosfera din spitale", a spus Ritli Ladislau.

Ministrul crede că noua Lege a sănătăţii poata fi adoptată pentru că "este o accepţiune generală a întregii societăţi, care înţelege ce urmărim, înţelege că este nevoie de nişte schimbări şi că vom găsi raportul optim între public şi privat".

Ritli Ladislau a mai spus că spitalul este considerat ca fiind un mare consumator de resurse.

Ministrul a precizat că sistemul românesc este centrat pe spital, deşi multe afecţiuni se pot trata ambulatoriu, adăugând că acest lucru va trebui schimbat.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă şi secretarul de stat Vasile Cepoi au explica, la Mediafax Talks about Health Reform, noul concept de organizare a spitalelor şi sistemul asigurărilor, propuse în proiectul legii sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici