CONFERINŢĂ ZF - Cepoi: Cei care vor consultaţii la un anumit medic vor plăti prin asigurarea facultativă

Pacienţii vor primi serviciile oferite de furnizorul de asigurări de sănătate, iar dacă vor solicita să fie consultaţi numai de către un anumit medic din România sau din altă ţară, atunci vor plăti prin asigurarea facultativă, a explicat, luni, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

128 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ ZF - Cepoi: Cei care vor consultaţii la un anumit medic vor plăti prin asigurarea facultativă

CONFERINŢĂ ZF - Cepoi: Cei care vor consultaţii la un anumit medic vor plăti prin asigurarea facultativă (Imagine: Shutterstock)

"Oamenii vor putea, chiar dacă sunt la societate mutuală sau la furnizor, să meargă la orice unitate medicală. Dar, dacă vreau să mă opereze profesorul X din SUA sau România, plătesc facultativ, de la 1 ianuarie. Nu ştiu până unde va coborî acest pachet de servicii, încă nu am ajuns la calcul", a mai spus Cepoi, la conferinţa ZF Pharma Summit 12.

Cu acelaşi prilej, ministrul Sănătăţii a precizat că asiguratorul va încheia contract cu spitale pe nivele de competenţă "Eu, ca asigurător, voi încheia (contract - n.r.) cu spitale pe toate nivelele de competenţe. Dacă există cerere de anumite servicii medicale, pentru anumite servicii, furnizorul va apărea de la sine. (...) Dacă medicii reduc internările nejustificate, firmele de asigurări dau un bonus, pentru că se face economie. Nu mai stau de el (de medic - n.r.) să facă permanenţă sau să văd dacă face. El ştie ce are de făcut prin contractul cu asigurătorul", a mai spus Cepoi.

Totodată, ministrul a dat asigurări că noua lege a sănătăţii prevede realizarea unei reţele strategice de spitale. "Fiecare asigurător va pune la dispoziţia pacienţilor un portofoliu de furnizori şi pachetul de servicii facultativ. Preţul la care oferă acest pachet şi dacă îl oferă, precum şi calitatea serviciilor de asigurări, vor fi cunoscute. Acum, când un pacient iese din cabinet cu recomandare pentru altă specialitate, nu ştie încotro se duce. Dar, în noul sistem, asigurătorul îi prezintă oferta pe care o are. Este cazul să nu se acorde servicii nejustificate. El îşi asumă această responsabilitate", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici