Conflictul de la Termocentrala Mintia a fost dezamorsat, muncitorii au reluat lucrul. Ministrul Energiei le-a promis rezolvarea revendicărilor

Conflictul de la Termocentrala Mintia, unde joi dimineaţă câteva zeci de angajaţi au refuzat să înceapă programul de lucru, a fost dezamorsat după 26 de ore. Muncitorii au reluat lucrul după ce ministrul Energiei, Toma Petcu, le-a promis rezolvarea revendicărilor.

249 afișări
Imaginea articolului Conflictul de la Termocentrala Mintia a fost dezamorsat, muncitorii au reluat lucrul. Ministrul Energiei le-a promis rezolvarea revendicărilor

Conflictul de la Termocentrala Mintia a fost dezamorsat, muncitorii au reluat lucrul

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a discutat cu protestatarii până după miezul nopţii, iar după 26 de ore de proteste angajaţii au reluat lucrul.

Preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ministrul Energiei ”a aflat adevărul”.

"Ministrul a fost dezinformat sistematic. Nici măcar nu a ştiut că CA a mărit salariul directorului general ca să le crească şi membrilor din Consiliu indemnizaţiile. A garantat cu posturile celor din conducere că până în 16 toate revendicările vor fi rezolvate. Salariul directorului general va fi scăzut la minimul prevăzut de ordonanţa corporatistă şi aprobat de AGA de la CEH - trei salarii medii pe economie", a spus Iştoc.

Joi dimineaţă, câteva zeci de angajaţi de la Termocentrala Mintia, judeţul Hunedoara, au refuzat să intre la lucru, în semn de protest faţă de faptul că nu au echipamente de protecţie şi că salariul directorului general ar fi fost majorat cu 20.000 de lei. Joi seara, după două runde de negocieri eşuate cu administraţia CEH, angajaţii de la Termocentrala Mintia au început să semneze tabele prin intermediul cărora intenţionau să demisioneze în bloc.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici