Sondaj: 81% dintre şoferii români declară că vor o maşină electrică sau hibridă

  • 72% dintre români afirmă că iau în considerare schimbările climatice când aleg o destinaţie de vacanţă.
  • 56% dintre românii tineri iau în considerare schimbările climatice când îşi caută un loc de muncă.
  • 57% dintre românii tineri cumpără deja haine la mâna a doua în loc de haine noi.
  • 81% dintre cumpărătorii români de maşini declară că, data următoare când vor cumpăra un vehicul, vor alege fie o maşină hibridă, fie una electrică.
574 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 81% dintre şoferii români declară că vor o maşină electrică sau hibridă

Sondaj: 81% dintre şoferii români declară că vor o maşină electrică sau hibridă

Conform unui sondaj cu privire la climă realizat de Banca Europeană de Investiţii, când vine vorba despre cumpărarea unei maşini noi, marea majoritate a românilor afirmă că vor opta pentru o maşină hibridă sau electrică.

81% dintre cumpărătorii români de maşini declară că, data următoare când vor cumpăra un vehicul, vor alege fie o maşină hibridă, fie una electrică (cu 14 puncte peste media europeană), în timp ce numai 19% ar opta încă pentru o maşină pe benzină sau motorină. Acest procentaj este cu 62 de puncte mai mare decât procentajul de români care afirmă că ar cumpăra un vehicul pe benzină sau motorină (19%). Mai exact, 45% ar cumpăra un vehicul hibrid şi 36% ar alege unul electric.Între timp, 14% din populaţia totală a României declară că nu deţin un vehicul acum şi nu intenţionează să cumpere unul (cu un punct peste media UE).

Per total, 78% dintre români sunt de părere că fac tot ce le stă în putinţă pentru a combate schimbările climatice în viaţa de zi cu zi, dar majoritatea consideră că acest lucru nu este valabil şi pentru compatrioţii lor

Acestea sunt câteva dintre rezultatele celei de-a doua runde a Sondajului cu privire la climă din 2021-2022, publicat de Banca Europeană de Investiţii (BEI). BEI este instituţia de creditare a Uniunii Europene şi cel mai mare creditor multilateral din lume pentru proiectele de acţiuni climatice.
   

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici