Consilier parlamentar din Senat, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vasile Zosim, consilier parlamentar în cadrul Direcţiei Generale de Control Juridic şi Securitate Internă din Senat, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru trafic de influenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

124 afișări
Imaginea articolului Consilier parlamentar din Senat, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Consilier parlamentar din Senat, trimis în judecată pentru trafic de influenţă (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Vasile Zosim este acuzat de procurori că ar fi cerut băuturi alcoolice, parfumuri şi 42.000 de lei de la omul de afaceri Ion Rădulescu din Târgu-Jiu pentru a-l ajuta la încheierea unor contracte.

”În perioada 2013-2014, Zosim Vasile a pretins şi primit de la acesta bunuri, respectiv parfumuri şi băuturi alcoolice, în sumă de 1.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra conducerii SC E.E.M. SA Bucureşti pentru achiziţionarea de preţuri preferenţiale a unor transformatoare scoase din uz şi, de asemenea, a pretins şi primit de la R.I. suma de 42.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului SC C SA Ploieşti, numitul I.L, pentru încheierea unor contracte, având ca obiect achiziţionarea unor deşeuri industrial feroase şi neferoase”, se precizează într-un
comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Pe 10 mai, Vasile Zosim a fost reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii au dispus a doua zi arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile. Pe 18 mai, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Tribunalul Gorj va stabili pe 5 iulie dacă bărbatul de 56 de ani din Bucureşti poate fi lăsat în libertate în timpul procesului.

În momentul reţinerii, angajatul Senatului a recunoscut că a încasat bani, dar a precizat că nu a făcut promisiuni. Anchetatorii au efectuat şi o percheziţie în locuinţa acestuia din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici