Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare - proiect

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) va desemna, în unităţile subordonate, consilieri pentru integritate, care vor avea rolul de a spijini activităţile de prevenire a corupţiei în penitenciare, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Justiţiei, lansat joi în dezbatere publică.

579 afișări
Imaginea articolului Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare - proiect

Consilieri pentru integritate, desemnaţi de ANP pentru prevenirea corupţiei în penitenciare -proiect

Potrivit proiectului, consilierul pentru integritate acordă consultanţă şi asistenţă funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, cu privire la respectarea normelor deontologice. El trebuie să monitorizeze aplicarea prevederilor codului deontologic în ANP şi unităţile subordonate.

Mai mult, acest consilier va trebuie să propună şefului structurii organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de instruire realizate de către personalul specializat din Direcţia pentru Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului (DPCT) şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

"Consilierul pentru integritate se desemnează prin decizie a directorului general al ANP sau, după caz, a directorilor unităţilor subordonate, din rândul personalului care posedă cunoştinţe juridice, au abilităţi de comunicare şi se bucură de o bună reputaţie morală şi profesional", se arată în proiect.

Documentul citat mai prevede şi organizarea unor activităţi de informare şi instruire anticorupţie.

"Activităţile de informare şi de instruire anticorupţie se realizează de către personalul specializat din cadrul Direcţiei Prevenirea Criminalităţii şi Terorismului (DPCT) din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi unităţile subordonate, cu sprijinul altor instituţii cu atribuţii în domeniu", prevede acelaşi proiect.

Conform sursei citate, întregul personal al sistemului administraţiei penitenciare are obligaţia de a participa la activităţile de instruire anticorupţie cel puţin o dată la trei ani.

Proiectul de Ordin al ministrului Justiţiei privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prevenire a corupţiei în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate se află în dezbatere publică, până la 18 noiembrie, în contextul Planului naţional de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2012-2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici