Consilierul CGMB Bogdan Georgescu, găsit în incompatibilitate

Consilierul general Bogdan Georgescu a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate, care a stabilit că a ocupat atât funcţia din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cât şi pe cea de director general al Poliţiei Locale Sector 5.

632 afişări
Imaginea articolului Consilierul CGMB Bogdan Georgescu, găsit în incompatibilitate

Consilierul CGMB Bogdan Georgescu, găsit în incompatibilitate (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Cristian Georgescu este în incompatibilitate începând din 20 iunie, "întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cât şi funcţia de director general al Poliţiei Locale Sector 5"

Bogdan Cristian Georgescu (USL) a fost validat în 20 iunie 2012 în funcţia de consilier general, pentru mandatul 2012-2016, iar din 1 ianuarie 2011 a fost reîncadrat în funcţia de director general (gradul II) al Poliţiei Locale Sector 5, a precizat ANI într-un comunicat de presă.

"Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr.161/2003, «calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice»", se mai arată în comunicatul ANI.

Bogdan Georgescu a fost informat în 13 decembrie 2010, 14 iulie 2011, 19 ianuarie 2012, 19 noiembrie 2012 şi 30 octombrie 2012 despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. În 5 august 2011, consilierul general a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Bogdan Georgescu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici