Constanţa: Administratori de firmă trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de cinci milioane lei

Trei bărbaţi din Constanţa, asociaţi şi administratori ai unei societăţi comerciale, acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape cinci milioane de lei au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

83 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Administratori de firmă trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de cinci milioane lei

Constanţa: Administratori de firmă trimişi în judecată pentru evaziune fiscală de cinci milioane lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în perioada 2009 - 2011, Vasile Boby Oprea, Ion Tocilă şi Leonard Şerban, administratori ai unei societăţi comerciale, au evidenţiat în documentele contabile operaţiuni comerciale fictive, constând în achiziţii de mărfuri de la firme inactive sau neplătitoare de TVA.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, ei au adus astfel un prejudiciu bugetului de stat de 4.957.665,18 lei.

În cauză a fost dispusă disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare, privind infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată de către cei trei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Dosarul în care a fost întocmit rechizitoriul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici