Constanţa: Ambarcaţiune cu aproape o sută de migranţi, interceptată în apele teritoriale româneşti

O ambarcaţiune la bordul căreia se află aproape o sută de migranţi din Orientul Mijlociu - bărbaţi, femei şi copii - a fost interceptată, miercuri, de poliţiştii de frontieră constănţeni în apele teritoriale româneşti, aceasta urmând să fie adusă în Portul Constanţa pentru verificări.

173 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Ambarcaţiune cu aproape o sută de migranţi, interceptată în apele teritoriale româneşti

Constanţa: Ambarcaţiune cu aproape o sută de migranţi, interceptată în apele teritoriale româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au intervenit, miercuri dimineaţă, după ce, în jurul orei 04.00, o ambarcaţiune suspectă a fost observată în apele teritoriale ale României, la aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei.

Garda de Coastă a trimis în zonă o navă care a identificat ambarcaţiunea, fiind vorba despre un vas de agrement cu motor la bordul căruia se află 90-100 de persoane - bărbaţi, femei şi copii - care au cerut sprijin. Acestea provin din ţări din Orientul Mijlociu şi cel mai probabil au plecat dintr-un port din Turcia.

Ambarcaţiunea a fost remorcată de vasul Gărzii de Coastă şi va fi tractată până în Portul Constanţa, unde va ajunge miercuri după-amiază.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească identitatea şi naţionalitatea migranţilor, dar şi să identifice călăuzele.

Cazuri similare de migraţie s-au mai înregistrat în ultimul an. Astfel, la sfârşitul lunii iulie a fost interceptat un vas cu 52 de migranţi, iar în septembrie la bordul unui pescador au fost descoperiţi 129 de migranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici