Constanţa: Angajaţii Aeroportului "Mihail Kogălniceanu" au intrat în grevă japoneză

Cei aproximativ 200 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" au intrat, miercuri dimineaţă, în grevă japoneză pe termen nelimitat, liderii sindicali reclamând nerespectarea contractului colectiv de muncă.

82 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Angajaţii Aeroportului "Mihail Kogălniceanu" au intrat în grevă japoneză

Constanţa: Angajaţii Aeroportului "Mihail Kogălniceanu" au intrat în grevă japoneză (Montaj foto)

Potrivit lui Ilie Sandu, secretarul general al sindicatului salariaţilor de la Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu", cei aproximativ 200 de angajaţi au intrat, de la ora 08.00, în grevă japoneză şi vor purta banderole albe pe braţ, protestul fiind pe o perioadă nedeterminată.

Sandu a spus că s-a ajuns la această situaţie după eşuarea discuţiilor care au avut loc între sindicat şi reprezentanţii aeroportului, la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

"Am purtat negocieri cu conducerea, chiar săptămâna trecută ne-am întâlnit, dar n-am ajuns la niciun punct comun şi nu s-a soluţionat niciuna dintre cele opt revendicări pe care le avem. Printre acestea se numără acordarea unui spor de 10 la sută, conform contractului colectiv de muncă la nivelul unităţii, pentru cei care lucrează în ture, precum şi acordarea primei de vacanţă, de 500 de lei, cuprinsă în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură transportatori, la care suntem parte", a declarat Ilie Sandu.

El a mai susţinut că în urma negocierilor cu conducerea aeroportului nu s-a ajuns la niciun rezultat, motiv pentru care a fost declanşată greva japoneză pe termen nelimitat, care va fi urmată de greva generală.

"În cazul în care aceste solicitări nu vor fi soluţionate de către conducerea unităţii, vom merge până la greva generală dacă este cazul", a mai declarat secretarul general al sindicatului salariaţilor din cadrul Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu".

Conducerea Aeroportului: Multe dintre revendicări sunt greu de îndeplinit

Conducerea Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa afirmă că doreşte continuarea negocierilor cu salariaţii, dar că multe dintre revendicările acestora sunt greu de îndeplinit în condiţiile crizei economice.

Directorul general al aeroportului, Cristian Păvălaşc, a spus că greva japoneză declanşată de salariaţi nu afectează activitatea instituţiei.

"Deşi este o formă de protest legală, multe dintre revendicările sindicaliştilor sunt greu de îndeplinit, criza economică fiind una dintre cauzele pentru care administraţia nu poate accepta unele cereri", a susţinut Cristian Păvălaşc.

El a mai spus că negocierile pe marginea punctelor nesoluţionate din contractul colectiv de muncă sunt deschise, iar procedurile vor continua conform Legii 168, privind soluţionarea conflictelor de muncă.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare va fi convocată şi comisia paritară, tot pentru a soluţiona conflictul de muncă declanşat la aeroport.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici