Constanţa: Doi bărbaţi s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceţii. Ei au fost găsiţi după trei ore. STS: Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în jurul orei 9.00, în ajutorul celor doi bărbaţi care, din cauza ceţii, se rătăciseră pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

1437 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Doi bărbaţi s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceţii. Ei au fost găsiţi după trei ore. STS: Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura

Constanţa: Doi bărbaţi s-au rătăcit pe un câmp din cauza ceţii. Ei au fost găsiţi după trei ore. STS: Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi bărbaţi care miercuri dimineaţă s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, din cauza ceţii, au fost găsiţi de pompieri şi jandarmi la aproximativ trei ore de la primirea apelului acestora la 112.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, cei doi bărbaţi au fost găsiţi în jurul orei 12.15, la aproximativ trei ore de la primirea apelului la 112, de către echipa de intervenţie formată din 30 de jandarmi şi pompieri, care au mers pe câmp cinci - şase kilometri până când i-au găsit.

Cei doi bărbaţi se aflau în zona stâlpului de înaltă tensiune pe care îl indicaseră autorităţilor drept reper şi unde li se spuse să rămână până la apariţia salvatorilor.

Conform sursei citate, cei doi vor duşi la drumul principal, de unde o ambulanţă îi va transporta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale, dat fiind faptul că au stat aproximativ trei ore în câmp, în zăpadă.

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, spunea că cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii foarte scăzute, nu şi-au putut da sama unde sunt şi au sunat la 112, dar singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Constanţa afirmau că ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, declara că operatorul ISU care a preluat apelul de la cele două persoane a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", afirma Adrian Fulea, precizând că localizarea celor două persoane s-a făcut odată cu primirea apelului la numărul 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici