Constanţa: Sute de medici au fost sancţionaţi după ce nu au introdus reţete în sistem

Aproape 300 de medici de familie au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări Constanţa, pentru că nu au introdus în sistemul informatic câteva mii de reţete electronice prescrise off-line, conform legii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1947 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Sute de medici au fost sancţionaţi după ce nu au introdus reţete în sistem

Constanţa: Sute de medici au fost sancţionaţi după ce nu au introdus reţete în sistem (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, furnizorii de servicii medicale au obligaţia să introducă în sistemul informatic toate reţetele medicale electronice prescrie off-line şi prescripţiile medicale cu regim special unic pe ţară, în termen de 30 de zile calendaristice de la data prescrierii.

Aceştia spun că au trimis informări către medicii de familie în cursul lunilor septembrie şi ianuarie, dar, cu toate acestea, 284 de medici nu au introdus în sistemul informatic câteva mii de reţete.

"Este vorba despre 3.160 de reţete, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de aproape 480.000 de lei", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii CJAS Constanţa.

Conform ordinului CNAS care reglementează această obligaţie, în cazul în care în derularea contractului se constată nerespectarea acestei obligaţii se aplică lunar o diminuare cu 10 la sută, pentru medicii de familie la care acestea au fost înregistrate.

"La a doua constatare se diminuează cu 20 la sută", mai spun sursele citate, care precizează că reţinerea sumelor se face din prima plată care urmează a fi efectuată, iar "în situaţia în care suma depăşeşte prima plată, reţinerea se realizează prin plată directă sau executare silită".

La rândul lor, medicii de familie spun că sistemul informatic nu funcţionează corect şi vor decide dacă vor acţiona în instanţă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici