Constanţa: Un hoţ şi-a pierdut buletinul în locuinţa pe care o tâlhărise

Un constănţean în vârstă de 37 de ani a ajuns în arestul Poliţiei după ce şi-a pierdut actele de identitate în locuinţa unor bătrâni cărora le furase banii.

3 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Un hoţ şi-a pierdut buletinul în locuinţa pe care o tâlhărise

Constanţa: Un hoţ şi-a pierdut buletinul în locuinţa pe care o tâlhărise

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, luni, Vasile Calen (37 de ani) a mers acasă la soţii Alexandru (81 de ani) şi Elena Cocor (83 de ani) şi a reuşit să pătrundă în apartamentul acestora după ce le-a spus că a fost trimis de fiul lor. În timp ce bătrânii încercau să-şi contacteze fiul pentru a le confirma spusele lui Vasile Calen, bărbatul a furat dintr-un portofel 45 de lei, după care a plecat din locuinţă.

La scurt timp, femeia a sesizat lipsa banilor, dar a găsit pe jos mai multe documente, printre care şi cartea provizorie de identitate a lui Vasile Calen. După aproximativ un sfert de oră, hoţul şi-a dat seama că şi-a pierdut actele şi s-a întors la apartamentul celor doi bătrâni, unde le-a returnat o parte din bani. El a cerut însă actele înainte să înapoieze şi restul banilor, iar cei doi bătrâni nu au acceptat şi a urmat o discuţie în contradictoriu, în timpul căreia, profitând de neatenţia femeii, Calen i-a smuls din mână banii pe care îi returnase şi a părăsit din nou locuinţa, tot fără să-şi recupereze actele de identitate.

În cele din urmă, fiul celor doi a anunţat, prin Serviciul 112, Secţia 3 Poliţie, iar poliţiştii au reuşit să-l identifice pe Vasile Calen după aproximativ două ore de la momentul comiterii faptei. Bărbatul a fost prins chiar în dreptul imobilului în care locuieşte, fiind dus la sediul Secţiei pentru continuarea cercetărilor. El a recunoscut fapta comisă, iar prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 75 la sută şi predat celor doi bătrâni.

Vasile Calen a fost reţinut şi şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici