Constantin Iancu, unul dintre cei mai bogaţi consilieri judeţeni din Dolj

Fostul preşedinte al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare Constantin Iancu este unul dintre cei mai bogaţi consilieri judeţeni din Dolj în domeniul imobiliar, deţinând terenuri în suprafaţă de peste 100 de hectare, cu o valoare de impozitare care se ridică la circa 40.000 de lei.

739 afișări
Imaginea articolului Constantin Iancu, unul dintre cei mai bogaţi consilieri judeţeni din Dolj

Constantin Iancu (Iamgine: Evz.ro)

Potrivit declaraţiei de interese postată pe site-ul Consiliului Judeţean Dolj, Constantin Iancu, ales consilier judeţean în iunie 2008, din partea PDL, deţine 2.544 de părţi sociale, în valoare de 25.440 lei, la societatea Centrotrans Corp SRL Padea, unde este şi director.

Constantin Iancu este şi preşedinte al Asociaţiei Producătorilor Dolj, care este membră a Ligii Producătorilor Agricoli, funcţie de pe urma căreia nu obţine însă niciun venit, conform declaraţiei de avere.

Fostul director al ANIF este proprietar, alături de soţia sa Amelia Iancu, a 13 terenuri agricole în suprafaţă de peste 100 de hectare, a căror valoare de impozitare se ridică la aproximativ 40.000 de lei. Constantin Iancu mai deţine împreună cu soţia sa un apartament în Craiova, achiziţionat în 1998, cu o valoare de impozitare de 3.000 lei.

În 2008, veniturile familiei Iancu au fost obţinute din salariile pe care Constantin şi Amelia Iancu le-au obţinut de la SC Centrotrans Corp SRL Padea, respectiv câte 12.000 lei, şi 10.277 lei din arendarea unor terenuri. Atât declaraţia de avere, cât şi cea de interese, a fost completată în luna iulie 2008, la scurt timp după ce Constantin Iancu a reuşit să obţină un mandat de consilier judeţean.

În noiembrie 2008, Constantin Iancu a candidat şi pentru un post de senator în Colegiul 4 Băileşti-Calafat, unde deşi a obţinut cele mai multe voturi, mandatul de parlamentar a fost câştigat de preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea.

Constantin Iancu a fost numit, în 18 februarie 2009, director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăiri Funciare (ANIF), iar la trei zile, respectiv în 21 februarie, şi-a anunţat demisia de funcţie după ce presa a relatat despre dosarul penal în care este cercetat pentru sechestrarea unui om de afaceri.

PDL Dolj: Trimitem în zilele următoare înştiinţarea către CJ privind demisia lui Iancu din partid

Secretarul general al PDL Dolj, deputatul Gelu Vişan, a recunoscut, joi, că nu a fost depusă la Consiliul Judeţean nicio înştiinţare oficială privind demisia din partid a fostului director al ANIF Constantin Iancu şi a susţinut că această înştiinţare va fi trimisă CJ în "următoarele zile".

Secretarul general al PDL Dolj, Gelu Vişan, a declarat, joi, că organizaţia judeţeană va depune "în zilele următoare" o înştiinţare prin care să aducă la cunoştinţa CJ că fostul director al ANIF, Constantin Iancu, care este şi consilier judeţean, nu mai este membru al PDL.

"Este o procedură legată de CJ Dolj şi de viitoarea şedinţă a consiliului. Noi vom depune în zilele următoare o înştiinţare. Nu este un termen anume şi nu cred că trebuie să stea o asemenea adresă nu ştiu câte zile la consiliu", a declarat Gelu Vişan.

El susţine că excluderea lui Constantin Iancu din rândul consilierilor judeţeni ai PDL ţine doar de plenul CJ.

Citeşte şi:

Costel Iancu, trimis în judecată pentru lipsire de libertate

Constantin Iancu a demisionat din PDL

Directorul ANIF, Costel Iancu, a demisionat

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici