Constantin Nicolescu, candidatul PSD pentru un nou mandat la şefia CJ Argeş

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost desemnat, miercuri seară, candidatul PSD la şefia CJ, la alegerile din iunie, social-democratul afirmând că oamenii trebuie să ştie că USL Argeş este "o echipă, de la consilierii locali până la parlamentari".

326 afișări
Imaginea articolului Constantin Nicolescu, candidatul PSD pentru un nou mandat la şefia CJ Argeş

Constantin Nicolescu, candidatul PSD pentru un nou mandat la şefia CJ Argeş

"Vorbă mai puţină, fapte mai multe. Mergeţi în comune şi vorbiţi cu oamenii. Le spuneţi ce aţi făcut, ce puteţi şi ce nu puteţi face dacă veţi fi aleşi. Ce putem şi ce nu putem face dacă vom câştiga alegerile generale. Oamenii trebuie să ştie că suntem o echipă, USL Argeş, de la consilierii locali până la parlamentari. Trebuie să muncim inclusiv atunci când se numără voturile, altfel înseamnă ca din nou nu reuşim să ne atingem ţelul. În viaţă trebuie să ştii să faci echipă şi la bine, şi la rău", a spus Nicolescu, miercuri, la Conferinţa Extraordinară Judeţeană a PSD Argeş.

El a mai spus că sunt politicieni care "se plimbă pe la toate partidele, pentru că vor să fie mereu la putere".

"Cât priveşte traseiştii politici, sunt unii care se plimbă pe la toate partidele, pentru că vor să fie mereu la putere", a precizat Nicolescu.

La Conferinţa Extraordinară Judeţeană a PSD Argeş a participat şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, în cadrul întâlnirii fiind aleţi delegaţii pentru Congresul Extraordinar din 7 aprilie. Totodată, au fost prezentanţi candidaţii la alegerile locale din iunie, la primăriile Piteşti, Curtea de Argeş, Mioveni şi Topoloveni, fiind vorba despre actualii primari Tudor Pendiuc, Nicolae Diaconu, Ion Georgescu şi Gheorghe Botârcă.

În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici