Video Construcţiile la "Lia Manoliu" finalizate în 2010, până în aprilie 2011 montată cupola

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, după o vizită la lucrările stadionului Lia Manoliu, că în prezent acestea sunt realizate în proporţie de peste 75%, urmând ca până la sfârşitul anului să fie finalizată construcţia, iar până în lunile martie-aprilie 2011 să fie montată cupola.

99 afișări

"Lucrările de construire ale stadionului vor fi finalizate conform graficului până la sfârşitul anului 2010, în prezent acesta fiind realizat în proporţie de peste 75%. Urmează ca în luna martie a anului viitor să se înceapă instalarea cupolei care va dura cel puţin o lună", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului Capitalei, în paralel cu construcţia stadionului s-au început studiile de fezabilitate pentru construirea unei parcări în zona adiacentă stadionului, dar şi pentru amenajarea peisagistică a acestei zone, precum şi studiul de circulaţie aferent zonei stadionului pentru afluirea şi defluirea maşinilor cu care se va ajunge la stadion.

"Am început studii de fezabilitate pentru parcarea care va avea aproximativ 3.000 de locuri având în vedere că parcarea subterană a stadionului nu oferă decât 200 de locuri, dar şi studii de circulaţie pentru a şti cum se va circula în zonă", a spus Oprescu.

Potrivit primarului general, municipalitatea are bani pentru finanţarea lucrărilor la stadion până la sfârşitul lunii august după care "vor intra în efectivitate banii Guvernului".

"Sperăm ca în acest an Guvernul să-şi susţină obligaţia financiară faţă de această investiţie şi să aloce suma de minimum 190 milioane de lei pentru susţinerea financiară a proiectului", a mai spus Oprescu.

Totodată, directorul de investiţii al Primăriei Capitalei, Bogdan Hreapcă, a precizat că municipalitatea pregăteşte o licitaţie pentru concesiunea lucrărilor şi serviciilor necesare administrării stadionului şi amenajării spaţiilor comerciale din jurul arenei.

Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori din care 20.000 vor fi la tribuna întâi, etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul Lia Manoliu se va face simultan prin 94 căi de acces.

Valoarea totală a contractului pentru Stadionul Lia Manoliu este de aproximativ 500 milioane de lei, din care, până la sfârşitul anului 2009 s-au plătit 203 milioane de lei, bugetul alocat de municipalitate în 2010 acestei investiţii fiind de 146 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici