Consultări pe tema Parcului Cişmigiu. G. Firea: Nu se vor face defrişări, ci plantări noi

Primăria Capitalei a anunţat că miercuri a avut loc o întâlnire între Gabriela Firea şi specialiştii implicaţi în restaurarea Parcului Cişmigiu. Edilul Capitalei susţine din nou că nu se vor tăia copacii din acest parc, iar pe 29 august va avea loc o nouă întâlnire.

270 afișări
Imaginea articolului Consultări pe tema Parcului Cişmigiu. G. Firea: Nu se vor face defrişări, ci plantări noi

Consultări pe tema Parcului Cişmigiu. G. Firea: Nu se vor face defrişări, ci plantări noi

La întâlnire au participat, alături de Gabriela Firea şi de viceprimarul Capitalei, Tomniţa Michaela Florescu, directorul general ALPAB, Marius Albişor, arh. Anca Damaschin – şef de proiect complex, specialist atestat MCPN, specialiştii implicaţi în realizarea studiilor istorice şi peisagistice aferente PUZ Parcul Cişmigiu dar şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România (arh. Cătălin Berescu).

„Reiterez pe această cale că proiectul urmăreşte restaurarea acestui obiectiv, Grădina Cişmigiu, pe care să-l redăm bucureştenilor ca spaţiu public de calitate, sigur pentru vizitatori şi care să păstreze amprenta sa istorică. Proiectul nu propune înfiinţarea unor noi spaţii comerciale şi nici defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantări noi, dar şi demontarea unor construcţii care imprimă parcului o imagine improprie. Subliniez că toate intervenţiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca în data de 29 august să fie întrunită o şedinţă de lucru la care să participe şi doi reprezentanţi din partea Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu, în care se vor discuta soluţiile tehnice aferente documentaţiilor ce vor fi întocmite pentru fazele ulterioare de proiectare.

Primăria Capitalei vrea să investească 10 milioane de euro în reabilitarea Parcului Cişigiu. Mai mulţi politicieni, dar şi membri ai societăţii civile, au acuzat faptul că în acest parc se vor face defrişări, ceea ce a fost infirmat, de mai multe ori, de către reprezentanţii Municipalităţii.

Taguri:
firea,
cişmigiu,
parc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici