Contract de peste 14 milioane de euro, semnat de Primăria Sector 4 pentru reabilitarea blocurilor

Primăria Sectorului 4 a semnat, joi, contractul de finanţare pentru o primă tranşă, de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de peste 58 de milioane de euro puşi la dispoziţie de Banca Europeană de Investiţii (BEI), pentru reabilitarea termică a blocurilor, conform unui comunicat de presă.

1831 afișări
Imaginea articolului Contract de peste 14 milioane de euro, semnat de Primăria Sector 4 pentru reabilitarea blocurilor

Contract de peste 14 milioane de euro, semnat de Primăria Sector 4 pentru reabilitarea blocurilor

Proiectul înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuinţe şi va fi finanţat atât din surse proprii, cât şi din din surse alocate prin Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 Euro. Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât şi prin reducerea costurilor de întreţinere, conform sursei citate.

„Prin semnarea documentelor de finanţare împreună cu dl. Andrew McDowell, Vicepreşedintele BEI, am asigurat, astăzi, fondurile necesare susţinerii programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe până în anul 2023. Astfel, am trecut într-o nouă etapă de implementare a planului de creştere a calităţii vieţii locuitorilor din Sectorul 4. Valorificăm oportunităţile oferite de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea Sectorului 4, dovedind autoritatea locală ţine pasul cu nevoile oamenilor. Acest lucru este posibil doar prin proiecte concrete, reale şi cu finanţare asigurată”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Banca Europeană de Investiţii este în fapt instituţia financiară care va finanţa în următorii ani, toate programele naţionale menite să ridice indicii de calitate a mediului şi să reducă emisiile de dioxid de carbon şi totoadă banca responsabilă pentru susţinerea financiară în cazul implentării conceptului Green Deal, propus de Comisia Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici