Video Contribuţie de solidaritate de 90% de la bugetari cu salarii peste preşedinte

Guvernul analizează posibilitatea de a percepe de la angajaţii la stat o "contribuţie de solidaritate" de 90%, aplicată la diferenţa de venit care depăşeşte nivelul salariului preşedintelui României, fiind de peste 8.000 lei, din sumele astfel obţinute urmând să fie sprijinite din punct de vedere salarial persoanele cu venituri reduse, a anunţat premierul Emil Boc.

33 afișări

"Am discutat despre o contribuţie de solidaritate, nu am luat o decizie, dar Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei contribuţii de solidaritate pentru cei care au venituri de la stat peste salariul preşedintelui României. Toţi cei care de la stat au venituri peste salariul preşedintelui României, venituri care sunt de peste 80 de milioane (lei vechi - n.r.), vor fi taxate cu 90%, dacă o asemenea propunere se va adopta", a spus Boc.

El a explicat că pentru bugetarii care câştigă din diverse surse 15.000 lei, diferenţa de la 8.000 lei până la 15.000 lei, respectiv de 7.000 lei, va fi taxată cu 90%.

"Este în fapt o contribuţie de solidaritate care va merge într-un fond special din care Guvernul va putea să asigure sprijin salarial pentru cei cu salarii mici, astfel încât să putem proteja în societate categoriile cele mai vulnerabile în această perioadă de criză. Este vorba nu de o taxă, ci de o contribuţie care se aplică doar acelora care la stat au venituri peste salariul preşedintelui României", a arătat premierul.

Şeful Guvernului a insistat asupra faptului că această măsură, dacă va fi introdusă, trebuie tratată ca o contribuţie de solidaritate şi nu ca o taxă.

El a precizat că respectiva contribuţie ar urma să fie introdusă pentru acest an, probabil prin ordonanţă de urgenţă, după ce va fi discutată în prealabil cu partenerii sociali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici