Controale ale poliţiştilor la peste 5.000 de săli de jocuri de noroc: 69% nu au asigurată pază umană

Poliţiştii de ordine publică au verificat peste 5.000 de săli de jocuri de noroc şi au descoperit că 69% dintre acestea nu sunt asigurate cu pază umană, fiind aplicate peste 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.000.000 de lei, anunţă Poliţia Română.

137 afișări
Imaginea articolului Controale ale poliţiştilor la peste 5.000 de săli de jocuri de noroc: 69% nu au asigurată pază umană

Controale ale poliţiştilor la peste 5.000 de săli de jocuri de noroc: 69% nu au asigurată pază umană

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistenţă ridicată în cazul efracţiilor, conform instrucţiunilor legale.

De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracţiei la un dispecerat de monitorizare a alarmelor şi intervenţie.

La 77 dintre unităţile verificate, poliţiştii au constatat că sistemele electronice erau nefuncţionale şi, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenţie.

La finalul verificărilor, a reieşit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoaşterea persoanelor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 653 de sancţiuni contravenţionale- 562 conducătorilor de obiective şi 91 prestatorilor de servicii, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici