VIDEO | Controalele continuă la barurile şi terasele din Capitală. Poliţia a aplicat sancţiuni de peste 171.000 de lei. MAI: Astfel de acţiuni vor avea loc permanent

  • Controalele au continuat noaptea trecută la baruri şi terase din Capitală.
  • Poliţiştii au constatat mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare.
  • Au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 171.000 de lei.
5379 afișări

Poliţia Capitalei a desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, precum respectarea altor acte normative în vigoare. La acţiune au participat şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi comisari ai Comisariatului Pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

CITEŞTE AICI: Distracţie ca pe vremuri în localurile de noapte din Capitală recent deschise

Ieri seară, 81 de poliţişti ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti au constatat mai multe încălcări ale normelor legale în vigoare la restaurante şi cluburi din Capitală. În urma acţiunii ce a vizat 9 cluburi şi restaurante din municipiul  Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat  23  de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 171.000 de lei.

La o societate comercială, activitatea a fost suspendată pentru 10 de zile până la igienizarea spaţiului pe care îl gestionează.

De asemenea, într-un local au fost descoperite şi retrase aproximativ 27 de kg produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate peste 17 kg  de produse alimentare de origine animală care nu prezentau elemente de identificare.

Principalele declaraţii susţinute de Comisar şef Monica Dajbog:

Bună ziua. Conducerea MAI a dispus desfăsurarea de acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie contra COVID. Acţiunile au avut loc la nivel naţional, la terase, baruri, cluburi în aer liber, plaje.

În total, au fost verificate 4.052 societăţi comerciale. Au fost aplicate 11 sancţiuni pentru organizarea de activităţi publice pentru care sunt interdicţii. S-au aplicat şi două avertismente la două persoane fizice. Au fost date 9 sancţiuni pentru neaplicarea restricţiilor în cazul unor terase. Poliţiştii efectuează cercetari pentru cinci infracţiuni. Misiunile de verificare şi control s-au desfăşurat de-a lungul a două zile, vineri şi sâmbătă. Au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezntanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Muncii. Referitor la acţiunea din Capitală, în noaptea de 20 spre 21 iunie, au fost aplicate sancţiuni diverse.

La aceste acţiuni au participat politişti din Bucuresti şi angajaţi ai Poliţiei Locale. La controale au prticipat şi inspectori ANSVSA, inspectori de la Inspectoratul de Muncă Bucureşti, inspectori de la protecţia consumatorilor. În cadrul acţiunii coordonate de MAI au avut loc şi acţiuni preventive, de informare şi respectare a regulilor în cazul transportului în comun. În urma acţiunilor au fost aplicate 28 de sancţiuni pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 178 pentru nepurtarea de către pasageri. Au fost date 12 avertismente pentru nerespectarea distanţării fizice a pasagerilor.

Doamnelor şi domnilor, siguranţa cetăţenilor este o prioritate pentru MAI, şi acţiuni de acest fel vor avea loc permanent în perioada următoare. Cerem cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie şi distanţare socială pentru a-i proteja pe cei din jur. Vă mulţumesc! 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici