Control al OPC la o şcoală din Braşov unde copiii sunt nevoiţi să înveţe în frig

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Braşov a făcut, joi, un control la Scoala Gimnaziale nr.3 “Gheorghe Lazar” din Braşov după ce părinţii s-au plâns că nu este căldură, iar copiii sunt nevoiţi să înveţe în frig, transmite corespondentul MEDIAFAX.

247 afișări
Imaginea articolului Control al OPC la o şcoală din Braşov unde copiii sunt nevoiţi să înveţe în frig

Control al OPC la o şcoală din Braşov unde copiii sunt nevoiţi să înveţe în frig (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu, controlul a fost făcut în urma a numeroase plângeri făcute de părinţi deoarece copiii lor sunt nevoiţi să stea în frig, la temperaturi de aproximativ 5 grade Celsius.

"Conducerea şcolii ne-a demonstrat că a făcut demersuri pe lângă Primăria Braşov încă din lunile mai-iunie pentru a se asigura căldură în sălile de clasă, însă nici până acum nu s-a rezolvat problema. Noi am mai sancţionat noul Serviciu Local de Termoficare cu avertisment. Acum însă le-am dat termen până pe 21 noiembrie să rezolve problema, în caz contrar serviciul riscând amendă de până la 30.000 lei, care poate merge şi până la suspendarea activităţii. Din punctul nostru de vedere situaţia este foarte grvă pentru că se pune în pericol sănătatea copiiilor şi a cadrelor didactice", a spus Susanu.

Braşovul are, din august, propriul serviciu de termoficare - Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) - sub autoritatea directă a Consiliului Local, după ce furnizorul Tetkron, a rămas fără licenţă.

În prezent, Serviciul a primit licenţa de funcţionare, însă nu au fost finalizate procedurile pentru reluarea furnizării de apă caldă şi căldură.

În această situaţie se află aproape 8.000 de familii din Braşov, racordate la sistemul centralizat de termoficare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici