Control la Arestul Poliţiei Capitalei după ce o persoană a fost eliberată mai târziu decât trebuia

Poliţiştii Serviciului Control Intern din cadrul Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti fac verificări la Arestul Poliţiei Capitalei după ce o persoană a fost ţinută în arest până luni, deşi instanţa a hotărât definitiv punerea sa în libertate vineri, sub control judiciar.

1749 afișări
Imaginea articolului Control la Arestul Poliţiei Capitalei după ce o persoană a fost eliberată mai târziu decât trebuia

Control la Arestul Poliţiei Capitalei după ce o persoană a fost eliberată mai târziu decât trebuia

"În urma dispoziţiei unei instanţe faţă de o persoană privată de libertate, a fost dispusă o altă măsură, şi anume, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, dar care a fost pusă în aplicare cu întârziere. În fapt, încheierea instanţei prin care s-a dispus nouă măsură a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îndosariind acest document împreună cu alte acte", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Persoana respectivă a fost eliberată abia luni din arest, deşi decizia instanţei era pentru vineri.

"Din dispoziţia conducerii DGPMB, poliţişti din cadrul Structurii de Control Intern au declanşat verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. Va fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material, urmând a fi stabilită vinovăţia şi tragerea la răspundere penală. Poliţia Capitalei are toleranţă zero faţă de orice fel de abatere, urmând că legea să fie aplicată cu fermitate şi în acest caz", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Diana Sarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici